Hei!

Mietit ehkä, mikä se sellainen Filia-messu oikein on. Siksi kerron sen lyhyesti.

Filia-messu on Helsingin Kansanlähetyksen viikoittainen ehtoollisjumalanpalvelus, joka järjestetään Helsingin Alppilassa, tarkemmin sanoen Alppitalossa, Karjalankatu 2 A 1, sunnuntaisin klo 16 alkaen. Kreikankielinen sana filia tarkoittaa ystävyyttä ja rakkautta. Kutsumme messuamme tällä nimellä, sillä toivomme jokaisen messuvieraan kokevan ystävyyttä ja rakkautta messussamme.

Miten Filia-messu poikkeaa tavallisesta jumalanpalveluksesta?

Filia-messu on Raamattua opettava jumalanpalvelus. Tärkeimmät kirkolliset pyhät kyllä huomioimme, mutta muuten käymme varsin järjestelmällisesti läpi käsiteltävänä olevaa Raamatun kirjaa. Silloin tällöin meillä on teema-aihe virkistykseksi.

Toinen merkittävä ero on maallikoiden keskeinen rooli. Kansanlähetys on matalakirkollinen herätysliike. Se tarkoittaa, että emme tee suurta eroa pappien ja maallikoiden välille. Toki pappi hoitaa hänelle kuuluvat tehtävät, mutta jumalanpalveluksissamme maallikoilla on tärkeä osansa erilaisissa vastuutehtävissä. Matalakirkollisuus näkyy myös vapaamuotoisuutena ja liturgian vähäisyytenä.

Kutsumme kokoontumistilaamme myös Toimintakeskukseksi tai Alppikodiksi. Monipuoliset tilamme mahdollistavat myös pyhäkoulun ja lastenhoidon messun ajaksi. Toimintakeskus pitää sisällään paljon muutakin toimintaa viikon aikana.

Mutta mikään selostus ei täysin kerro sitä, mitä Filia-messu on. Tule siis itse paikalle, niin näet. Halutessasi saat liittyä messuyhteisömme aktiiviseksi jäseneksi, mutta saat myös käydä tutustumassa meihin.

Olet sydämellisesti tervetullut!

Mika Ebeling, Filia-pastori

Filia-messu

Ebeling Mika

piiripastori, Helsingin KL

mika.ebeling@sekl.fi

044 452 2237

Share This