Koronatilanteen vuoksi Alppikodilla järjestettävät jumalanpalveluksemme ovat toistaiseksi tauolla.

Sen sijaan kokoonnumme jumalanpalvelukseen internetin Zoom-palvelussa. Jumalanpalvelus sisältää kevennetyn liturgian, muutaman laulun ja tietysti Raamattua opettavan saarnan. Tilaisuus alkaa su klo 16:00 ja kestää noin yhden tunnin. Mukaan voit liittyä etusivulta tai alla olevasta painikkeesta.

Jumalanpalvelus alkaa klo 16:00 mutta voit tulla mukaan jo 15:30 alkaen joko varmistamaan, että yhteydet toimivat tai vain tervehtimään muita aikaisin mukaan liittyneitä. Jumalanpalveluksen jälkeen jatkamme (itse keitettyjen) kirkkokahvien ja yhteisen keskustelun parissa.
Liity jumalanpalvelukseen


Zoom-lähetyksen lisäksi äänitämme jumalanpalveluksemme saarnat myös koronasulun aikana. Uusi saarna on kuunneltavissa sunnuntaisin klo 18:00. Alla olevasta painikkeesta löydät sekä tuoreimman että aikaisemmat saarnat.

Kuuntele Filia-saarnoja


Helsingin Kansanlähetyksen viikoittainen ehtoollisjumalanpalvelus eli Filia-messu järjestetään sunnuntaisin klo 16:00 Helsingin Alppilassa, osoitteessa Karjalankatu 2 A 1.

Kreikankielinen sana filia tarkoittaa ystävyyttä ja rakkautta. Kutsumme messuamme tällä nimellä, sillä toivomme jokaisen messuvieraan kokevan ystävyyttä ja rakkautta messussamme.

Filia-messu eroaa tavallisesta jumalanpalveluksesta siinä, että se on leimallisesti Raamattua opettava jumalanpalvelus. Tärkeimmät kirkolliset pyhät kyllä huomioimme, mutta muuten käymme varsin järjestelmällisesti läpi käsiteltävänä olevaa Raamatun kirjaa. Silloin tällöin meillä on teema-aihe virkistykseksi.

Toinen merkittävä ero on maallikoiden keskeinen rooli. Kansanlähetys on matalakirkollinen herätysliike. Se tarkoittaa, että emme tee suurta eroa pappien ja maallikoiden välille. Toki pappi hoitaa hänelle kuuluvat tehtävät, mutta jumalanpalveluksissamme maallikoilla on tärkeä osansa erilaisissa vastuutehtävissä. Matalakirkollisuus näkyy myös vapaamuotoisuutena ja liturgian vähäisyytenä.

Kutsumme Helsingin Karjalankadulla sijaitsevaa kokoontumistilaamme Alppikodiksi. Monipuoliset tilamme mahdollistavat myös pyhäkoulun ja lastenhoidon messun ajaksi. Alppikoti pitää sisällään paljon muutakin toimintaa viikon aikana.

Mutta mikään selostus ei täysin kerro sitä, mitä Filia-messu on. Tule siis itse paikalle, niin näet. Halutessasi saat liittyä messuyhteisömme aktiiviseksi jäseneksi, mutta saat myös käydä tutustumassa meihin.

Olet sydämellisesti tervetullut!

Mika Ebeling, Filia-pastori

Lisätietoja

Ebeling Mika

piiripastori, Helsingin KL

mika.ebeling@sekl.fi

044 452 2237

Share This